Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Savonlinna
 
 

Hietakangas

 
Hietakankaan yhtenäisenä säilynyt pihapiiri sijoittuu notkelmaan peltokaistaleen keskelle. Kiinteistörekisterissä tilan nimi on Makkola, mutta aikanaan tehdyssä kiinteistön jakamisessa tila ei ole saanut uutta nimeä, vaikka se tunnetaan Hietakankaana. Lisäksi maanmittauslaitoksen kartassa vanhempi Makkolan tila on merkitty Hietakankaaksi.

Päärakennuksen ja navetan lisäksi pihapiiriin kuuluvat vinttikaivo ja sauna. Kaksi aitta sijaitsee päärakennuksen takana. Harjulla kulkevan karjakujan varteen on sijoitettu kolme latoa, riihi sekä tiilistä muurattu kivikellari. Pihatien varrella on paja ahjoineen sekä läpiajettava lato vuodelta 1927. Sisääntulotietä kiertää toisella puolella kiviaita sekä talkoovoimin rakennettu särentäaita ja portti. Hietakangas on tyypillinen itäsavolainen 1920-luvun talonpoikaistalo. Sen pihapiiri kivinavettoineen ja muine talousrakennuksineen on säilynyt poikkeuksellisen alkuperäisenä.

Rakennusryhmä on yksityiskäytössä. Kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde, johon liittyy rakennushistoriallisia ja maisemallisia arvoja. Kohde on osa valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Kokonsaari