Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Sulkava
 
 

Kuhajärven viljelymaisema

 
Kuhajärven viljelymaisemat sijaitsevat Sulkavan keskustasta pohjoiseen. Alue on maisemakuvaltaan vaihtelevaa. Paikoin avautuvat avarat viljelymaisemat tai hienot järvinäkymät, paikoin maisemat peittyvät tiheiden männiköiden taakse. Maisema-alue on laaja eikä sitä voi kokea yhdellä silmäyksellä. Maisematilat avautuvat ja löytyvät toinen toisensa jälkeen.

Tilakeskukset sijaitsevat peltojensa keskellä ja ne muodostavat löyhiä ryhmäkyliä tai nauhoja kyläteiden ja vesistöjen läheisyyteen. Laajimmin maisema avautuu Väätälänmäeltä. Näkymä avautuu pitkälle pohjoiseen ja itään yli talojen, peltojen, järvien ja metsien. Kammolassa on vaihtelevaa maalaismaisemaa. Partalan entinen kuninkaankartano, joka sijaitsee loivarinteisessä niemessä, laajojen peltoaukeiden keskellä, muodostaa huomiota herättävän maiseman. Alue on edustava kokonaisuus savolaista mäkiasusta ja sen lukuisat kivikautiset asuinpaikat kertovat pitkästä asutushistoriasta. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja ja se on valtakunnallisesti merkittävä maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Ala-Kankkula
Hasula
Kuhakosken kansakoulu
Kuuspelto
Partala ja Rauhanhovi
Päiväranta
Sairala
Tiittalan kartano
Törönmökki
Vanhainkoti, Lumikukka ja Hovila
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Vesistöt hallitsevat maakunnan itäosien maisemaa