Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Sulkava
 
 

Tiittalan kartano

 
Tiittalan kartano on Sulkavan kirkonkylän vanhimpia maatalousalueita. Mäen laella sijaitseva kartanokokonaisuus ja korkea kuusiaita muodostavat Sulkavan Uitonvirran maisemaan kuuluvan peltomaiseman kohokohdan. Rinnepellot, talouskeskuksen paikka ja sen eteläpuolitse kulkeva vanha maantie ovat vuosisatoja vanhoja ympäristötekijöitä. Nykyinen pihapiiri on päärakennuksen, sitä vanhemman tuparakennuksen ja aittarakennuksen rajaama, yhdeltä sivulta avoin neliöpiha, jota on täydennetty nykyistä elinkeinotoimintaa palvelevalla rakennuksella. Kartanon puutarhasta on jäljellä kivisiä tukimuureja, vanhoja puistopuita ja -kasveja.

Tiittala on ollut historiansa aikana talonpoikaistalona, käräjätuomarien ja kruunun virkamiesten asuntona ja aatelisen sotilassuvun kartanona. Talo päätyi jo 1600-luvun lopulla ratsutilaksi. Nykyisen päärakennuksen, joka on puinen, osittain kaksikerroksinen, empiretyylinen keskeissalirakennus, rakennutti majuri Carl-Johan Reiher 1830-luvulla. Tiittalan kartano on osa valtakunnallisesti arvokasta Uitonvirran kulttuurimaisemaa. Kohteella on maisemallisia ja rakennushistoriallisia arvoja ja se on kaavalla suojeltu.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Kuhajärven viljelymaisema
Sulkavan kirkonkylä