Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Sulkava
 
 

Sulkavan kirkonkylä

 
Uitonsalmen molemmille rannoille levinneessä Sulkavan kirkonkylässä on kirkkomaiseman ohella kulttuurihistoriallisesti merkittävintä Alanteentien kaupparakennusten rivi, joka liittyy kirkonkylän 1900-luvun alkupuolella tapahtuneeseen kehitykseen.

Sulkavan hallinto- ja liikekeskus on kasvanut virran etelärannalle ja Uitonvirran kirkonpuoleinen ympäristö edustaa kirkonkylän vanhinta kehitysvaihetta. Historiallisen kirkonkylärakenteen osia ovat maantien varteen keskittyneet 1822 rakennettu kaksoisristikirkko, kirkkomaa tapuleineen ja hautakammioineen, vanha kunnantalo sekä pitäjäntupa ja kirkkoa vastapäätä sijaitseva asuinrakennus.

Kaupan keskus on muodostunut 1800-luvun lopulla Uitonsalmen etelärannalle. Salmen rantaa seuraavan Alanteentien varrella on tuosta vaiheesta säilynyt kirkonkylien 1900-luvun alussa vallinnutta rakennustapaa oivallisesti kuvastava rivistö rakennusvolyymiltään yhtenäisiä rakennuksia, joista useimmissa on alkuaan toiminut kauppaliikkeitä. Alueella on kulttuurihistoriallisia, historiallisia ja maisemallisia arvoja, ja se on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Lisätietoja: www.rky.fi
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Alanteentie 16
Alanteentie 7, Kurjenmiekka
Kansallis-Osake-Pankki, Kirkkotie 2
Kirjakaupan talo
Kunnantupa ja pitäjäntupa
Meijeri
Mäkirinne
Ottola
Pihilä
Päiväranta
Rauhala
Rintala
Salmensuu
Sulkavan kirkko ja kellotapuli
Taipale
Tiittalan kartano
Tyynelä
Törönmökki
Vanha hautausmaa
Vihavaisen kauppa
karttahaku