Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Heinävesi
 
 

Rantala

 
Korkealla lohkokiviperustalla aivan Kermajärven rannalla sijaitseva entinen nahkurinverstas ja pienempi asuinrakennus ovat tärkeä maamerkki Heinäveden reitin varrella ja oleellinen osa Kerman rannan valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä.

Vuoden 1910 paikkeilla rakennettu talo on toiminut nahkurin verstaana, varastona ja asuntona. Tilat rakensi nahkuri Esa Koikkalainen. Rantala on toiminut myös majatalona ja sisällissodan aikaan talossa tehtiin kenkiä. Punaisessa piharakennuksessa toimi posti, nimismies ja myöhemmin metsäyhtiöiden toimistot. Nahkurinverstas lopetti toimintansa 1940-luvun lopulla, kun kumijalkineet syrjäyttivät nahkasaappaat. Myöhemmin talossa on karstattu villaa ja siellä on ollut myös pesula.

Kohteella on rakennushistoriallisia, historiallisia ja maisemallisia arvoja ja se on osa valtakunnallisesti arvokasta Heinäveden reitin maisema-aluetta. Yksityiskäytössä.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Heinäveden reitin kanavat ja rakenteet, Kermanranta
Heinäveden reitin vesistömaisema
Heinäveden reitin vesistömaisema
karttahaku