Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Heinävesi
 
 

Heinäveden kirkko

 
Korkea, peltojen ympäröimä kirkonmäki hallitsee koko kirkonkylän ja lähitienoon maisemaa. Puinen leveillä poikkisakaroilla varustettu pitkäkirkko edustaa uusgotiikkaa. Kirkon lisäksi mäellä on kiviaidan ympäröimän kirkkotarhan vieressa vanha hautausmaa, jolla on mm. kansanrunoilija Olli Kymäläisen hauta. Kirkkotarhasta avautuu kaunis maisema Kermajärvelle.

Nykyinen, arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema kirkko on Heinäveden kolmas kirkko samalla paikalla. Edellinen, Carl Ludvig Engelin piirtämä, vuonna 1840 valmistunut kirkko paloi 1887. Nykyinen kirkko rakennettiin 1890 - 91 rakennusmestari E. J. Holopaisen johdolla talkoovoimin. Se on mitoitettu 2000 hengelle ja on maamme toiseksi suurin puukirkko.

Kohteella on rakennushistoriallisia, historiallisia ja maisemallisia arvoja ja se on osa valtakunnallisesti arvokasta Heinäveden reitin maisema-aluetta. Kirkko ja kirkkotarha on suojeltu kirkkolailla.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Heinäveden kirkonmäki
Heinäveden reitin vesistömaisema
Heinäveden reitin vesistömaisema
karttahaku