Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Savonlinna
 
 

Vuokalan mylly

 
Savonrannan kirkonkylätaajaman halki virtaavan vesiuoman eli Vuokalan reitin varrella on vanha myllypaikka 1930- ja 1940-luvuilla rakennetuin mylly- ja voimalaitosrakennuksin sekä osin säilynein vesirakentein. Samalla paikalla toimi tullimylly jo 1860-luvulla. Rakennusryhmästä esille nousee etenkin valssimylly, joka on myllyssä käytetyn tekniikan takia korkea monikerroksinen rakennus. Mylly on museona, ja sähkölaitoksen toiminta päättyi joulukuussa 2020. Pieni, yhdellä vesiturpiinilla varustettu 1930-luvun sähkövoimalaitos muistuttaa aikakaudesta, jolloin vilkastunut vesivoimalaitosten perustaminen vauhditti maakunnan sähköistymistä.

Rakennushistoriallisia, historiallisia ja maisemallisia arvoja omaava ja yleis- sekä asemakaavalla suojeltu mylly-voimalaitosmiljöö on osa maakunnallisesti arvokasta Savonrannan kirkonkylän koskimaisemaa sekä Vuokalan sahan ja myllyn aluetta.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Savonrannan kirkonkylän koskimaisema
Vuokalan sahan ja myllyn alueet
karttahaku