Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Puumala
 
 

Liehtalanniemi

 
Liehtalanniemen eteläpäässä on Liehtalan entinen viljely- ja kalastustila, jonka asutti ensimmäisenä torppari Johan Viskari perheineen vuonna 1899. Tila vaihtoi omistajaa vuonna 1904, kun torppari Matti Reponen muutti perheineen Liehtalaan ja osti tilan itselleen torpparivapautuksen jälkeen. Tilan viimeisen asukkaan, Liehtalan Jallun kuoltua Maailman Luonnonsäätiö alkoi kunnostaa tilaa 1980-luvun alussa, ja Liehtalasta muodostettiin Suomen ensimmäinen ekomuseo eli toiminnallinen maisemamuseo, sittemmin Liehtalanniemen museotila.

Tila koostuu perinteisistä maatilan hirsisistä rakennuksista, ja niitä ympäröivistä pelloista, jotka ovat muuttuneet laidunnetuiksi, pisteaitojen ympäröimiksi niityiksi. Maakunnallisesti arvokkaalla kohteella on rakennushistoriallisia ja maisemallisia arvoja, ja alue on rauhoitettu lääninhallituksen päätöksellä luonnonsuojelualueeksi.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Niinisaari - Liehtalanniemi
karttahaku