paluu etusivulle  tietoa palvelusta  suurenna   pienennä  
 ARTIKKELIHAKU
 ALUEHAKU
 KOHDEHAKU
 
   KARTTAHAKU
 
Sulkava
 
  
 
Rauhaniemen museoalue
 
Alun perin Sulkavalla koottiin museorakennuksia 1930-luvun loppupuolella kirkonkylälle, josta ne siirrettiin lakkautetun Rauhaniemen koulun pihapiiriin 1970-luvulla. Rauhaniemeen oli siirretty jo aiemmin tukkilaiskämppä ja lisää ulkorakennuksia saatiin lahjoituksena tai ostettiin eri puolilta Sulkavaa 1980-luvulla.

Pitkänurkkainen savutupa on rakennettu 1800-luvun alkupuolelta Kyrsyänsalon Summalan tilalle, ja rakennuksessa asuttiin 1930-luvulle saakka. Savupirtin yhteyteen on liitetty kiinteästi katetulla eteistilalla kamari ja maitohuone, jotka muodostavat maakunnallisesti harvinaisen apilanlehtipohjakaavan. Muita rakennuksia ovat savusauna, talli, aitat, navetta, lato ja riihi.

Erillään oleva pitkänurkkainen tukkilaistupa on peräisin Lohilahden Syrjäsaaresta 1850-luvulta. Alun perin rakennus on ollut asuinrakennus, joka muuttui uitto- ja metsämiesten yöpymispaikaksi. Uittotupa jäi pois käytöstä, kun metsänvartijalle rakennettiin 1950-luvun lopussa uusi talo, ja yleensä kämpät jäivät pois käytöstä 1970-luvulla.

Kaavassa suojeltu kohde on maakunnallisesti arvokas, ja sillä on maisemallisia ja rakennushistoriallisia arvoja.
 
antakaa palautetta kohteen tiedoista
 
taustakartta Maanmittauslaitos WMTS 2017
karttahaku