Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Mikkeli
 
 

Tuukkalan kasarmi

 
Porrassalmella kahden laajan peltoaukean välissä sijaitsee entinen kasarmialue, jossa on jäljellä 12 satula- ja telttakattoista vuorattua puurakennusta. Alue on entinen Mikkelin 22. reservikomppanian kasarmi (1891–1901) ja myöhemmin aliupseerikasarmi (1918–58). Kasarmin rakennukset on suunnitellut arkkitehti Axel Loenbom vuosina 1883–86.

Alueen keskellä sijaitsee hirsirakenteinen miehistöparakki, joka remontoitiin sairaalaksi 1940–50-luvulla. Miehistöparakin ympärille on sijoitettu muut kasarmialueen rakennukset: upseerirakennus, aliupseerin asuinrakennus, muonavarasto, sauna ja kaksi pienempää asuntoa, joista eteläisin paloi 2003. Alueella on myös kaksi rankarakenteista varastoa, joista toinen on kaksikerroksinen, toinen yksikerroksinen, hirsirakenteinen ammusvarasto ja sen läheisyydessä tiilirakenteinen maakellari, jossa on rautatiekiskojen varaan holvattu katto. Kasarmille tehtävää harjoituskenttää tasoitettaessa löydettiin Tuukkalan esihistoriallinen kalmisto. Viereisen Kokkovuoren etelärinteillä on kasarmin toimintaan liittyviä puolustusvarustuksia, kuten juoksuhautoja, ampumakuoppia. Rakennusryhmä on yksityiskäytössä. Kohde on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Porrassalmen historiallinen maisema
karttahaku