Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Savonlinna
 
 

Hotelli Finlandia

 
Aktiebolaget för international turisttrafik Finlandian johtaja Alex J. Lindberg osti Punkaharjun Laukansaaresta Kotilan tilan vuonna 1912 ja rakennutti hotellin arkkitehtien Ivar ja Walter Thomén suunnitelmien mukaan. Hotelli Finlandia valmistui vuonna 1914.

Aktiebolaget för international turisttrafik Finlandia perustettiin vuonna 1905 tarkoituksenaan saada aikaan mahdollisimman vilkas matkailijaliikenne Suomeen ja Suomessa. Toiminta alkoi vireänä. Yhtiö julkaisi matkailukirjallisuutta, piti yllä "matkatoimistoa", joka järjesti maamme ensimmäisiä seuramatkoja ja kehitti matkailupalveluja rakentamalla muun muassa Hotelli Finlandian. Punkaharju oli saavuttanut suosiota matkailukohteena 1900-luvun alussa.

Kaksikerroksinen, tiilestä muurattu, rapattu hotellirakennus on jugendhenkinen ja sen korkeat porraspäädyt ovat hakeneet vaikutteensa Pohjois-Saksan ja Tanskan kartano- ja hotelliarkkitehtuurista. Räystäslista muodostaa plastisesti polveilevan korosteen yläkerran ikkunoiden kohdalla. Hotelli Finlandian alueella on hotellirakennuksen lisäksi asuinrakennus 1930-luvulta, talli ja autovaja sekä hotellin uimaranta ja rantasauna. Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi Likolahden yli harjulle vievä silta.

Hotelli Finlandia on osa Punkaharjun valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Punkaharju
karttahaku