Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Savonlinna
 
 

Riihisaari

 
Riihisaari on kallioinen pienehkö saari, joka liittyy kiinteästi Olavinlinnaan ja Linnankadun vanhoihin rakennuksiin. Saarella on punatiilinen valtion viljamakasiinirakennus eli kruununmakasiini, jonka suunnitteli intendentinkonttorin johtaja, arkkitehti Ernst Bernhard Lohrman, ja jonka urakoi Gustaf Tuhkalainen vuosina 1851–1852. Makasiini oli Savonlinnan ensimmäisiä kivirakennuksia.

Osin kolmikerroksinen, aumakattoinen ja tiilirunkoinen makasiini korjattiin museoksi vuosina 1981–1984 arkkitehtitoimisto Eero Raatikainen Ky:n suunnitelmien mukaan. Riihisaaressa toimii Savonlinnan maakuntamuseo, joka on Etelä-Savon maakuntamuseo ja Savonlinnan kaupunginmuseo.

Riihisaari oli ensimmäinen rakennussuojelulailla (Laki kulttuurihistoriallisesti huomattavien rakennusten suojelusta 572/1964) rauhoitettu rakennus Suomessa, ja suojelu koskee myös maapohjaa. Valtakunnallisesti arvokkaalla kohteella on rakennushistoriallisia, historiallisia ja maisemallisia arvoja.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Kyrönsalmen kulttuurimaisema
Olavinlinna, Kyrön- ja Haapasalmen kulttuurimaisema
karttahaku
TEEMA-ARTIKKELIT
Hungerborg, Huutokallio ja Lutmitvuori – Savonlinnan kallioluonnon perinnäiset paikannimet