paluu etusivulle  tietoa palvelusta  suurenna   pienennä  
 ARTIKKELIHAKU
 ALUEHAKU
 KOHDEHAKU
 
   KARTTAHAKU
 
Savonlinna
 
  
 
Puistokadun koulu
 
Puistokatu 3:n kansakoulutalon suunnitteli arkkitehti Wilhelm Amatius Tötterström (1860–1933), joka tuli Yleisten rakennusten ylihallituksen ns. ylimääräisenä arkkitehtinä valvomaan Savonlinnan lyseorakennuksen työmaata. Yksikerroksinen puurakennus edustaa tyyliltään uusrenessanssia. Vuonna 1893 valmistunutta koulurakennusta jatkettiin vuonna 1902.

Wivi Lönn teki ensimmäiset luonnoksensa Puistokatu 5:sta jo 1915, mutta maailmansodan aiheuttaman laman vuoksi lopulliset suunnitelmat valmistuivat vasta 1925. Rakennustyöt saatiin päätökseen vuotta myöhemmin. Nelikerroksisen koulurakennuksen julkisivu on symmetrinen. Pohjakerros on jaettu rappaamalla tehtyihin suuriin ”harkkoihin”, kun taas muut kerrokset on rapattu sileiksi. Muutoin sileästä ja koristeettomasta seinästä erottuu veistoksellinen sisäänkäyntiportaali.

Kohteeseen liittyy maisemallisia ja rakennushistoriallisia arvoja. Rakennus on osa Olavinlinna, Kyrön- ja Haapasalmen kulttuurimaisemaa, joka on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.
 
antakaa palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Olavinlinna, Kyrön- ja Haapasalmen kulttuurimaisema
Puistokadun ja Kirkkopuiston varsi
taustakartta Maanmittauslaitos WMTS 2017
karttahaku