Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Savonlinna
 
 

Puistokadun koulu

 
Puistokatu 3:n kansakoulutalon suunnitteli arkkitehti Wilhelm Amatius Tötterström (1860–1933), joka tuli Yleisten rakennusten ylihallituksen ns. ylimääräisenä arkkitehtinä valvomaan Savonlinnan lyseorakennuksen työmaata. Yksikerroksinen puurakennus edustaa tyyliltään uusrenessanssia. Vuonna 1893 valmistunutta koulurakennusta jatkettiin vuonna 1902.

Wivi Lönn teki ensimmäiset luonnoksensa Puistokatu 5:sta jo 1915, mutta maailmansodan aiheuttaman laman vuoksi lopulliset suunnitelmat valmistuivat vasta 1925. Rakennustyöt saatiin päätökseen vuotta myöhemmin. Nelikerroksisen koulurakennuksen julkisivu on symmetrinen. Pohjakerros on jaettu rappaamalla tehtyihin suuriin ”harkkoihin”, kun taas muut kerrokset on rapattu sileiksi. Muutoin sileästä ja koristeettomasta seinästä erottuu veistoksellinen sisäänkäyntiportaali.

Kohteeseen liittyy maisemallisia ja rakennushistoriallisia arvoja. Rakennus on osa Olavinlinna, Kyrön- ja Haapasalmen kulttuurimaisemaa, joka on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Olavinlinna, Kyrön- ja Haapasalmen kulttuurimaisema
Puistokadun ja Kirkkopuiston varsi
karttahaku