Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Juva
 
 

Pattoi

 
Pattoin tilan historia alkaa vuodesta 1841, kun kymmenen vuotta aiemmin tehty isojako halkaisi Purhola-nimisen kantatilan viiteen osaan ja viidennes Purholasta aloitti nykyisen Pattoin perintötalon historian. Pattoita asuivat viimeksi Nikulaisen neljä sisarusta: August (1904–1986), Kalle (1907–1978), Aaro (1911–1994) ja Anna Regina (1913–2003). Nykyisin Pattoin perintötalo on Juvan kunnan ylläpitämä talomuseo.

Pattoin talonpoikaistilan rakennukset ovat säilyneet vähäisillä 1950–1960-lukujen muutoksilla alkuperäisinä yksityiskohtia myöten ja edustavat seudun perinteistä rakennustapaa. Tila jakautuu miespihaan, johon kuuluvat 1860-luvulla rakennettu hirsinen päärakennus, ja kahdelta sivulta pihaa rajaavat riviaitat. Mies- ja karjapihan rajalla on hirsinen liiteri, ja muilta sivuilta karjapihaa rajaavat kivinavetta ja luhdillinen talli. Muut talousrakennukset sijaitsevat kauempana.

Maakunnallisesti arvokkaalla kohteella on rakennushistoriallisia ja maisemallisia arvoja.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
karttahaku