Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Mikkeli
 
 

Puntala ja Ylä-Puntala

 
Puntalan ja Ylä-Puntalan pihapiireistä muodostuu tien varteen pieni kylämäinen miljöö. Päärakennukset ovat hieman tien yläpuolella. Puntalan aumakattoinen päärakennus edustaa 1800-luvun alkupuolen klassismia. Rakennuksessa on säilynyt myös uusgoottilaiseen tyyliin rakennettu lasikuisti. Puntalan pihakokonaisuuteen kuuluu päärakennuksen lisäksi kookas kala- ja liha-aitta, pitkäaitta (1823), sepän paja, pihasauna, holvikellari ja kaksi muuta kellaria, jääkellari, talli ja navetta sekä kolme kivikaivoa.

Ylä-Puntalan huvila eli vieraspytinki (1885–90) on kaksikerroksinen talon keskiakselilla olevan poikkipäädyn osalta. Rakennus edustaa ajan huvilarakennuksissa suosittua nikkarityyliä. Kuisti, jossa keskellä on avoveranta ja sivuilla umpinaiset eteistilat, on samankaltainen kuin Puntalan päärakennuksessa. Pihapiirissä on kookas päätyparvellinen aittarakennus vuodelta 1929. Rakennusryhmä on yksityiskäytössä. Maakunnallisesti arvokas kohde, johon liittyy rakennushistoriallisia, historiallisia ja maisemallisia arvoja. Kohde kuuluu valtakunnallisesti merkittävään maisema-alueeseen.
 
anna palautetta kohteen tiedoista
 
SISÄLTYY ALUEESEEN
Ristiinan reitin kulttuurimaisema