Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Puumala
 
 

Salpalinja, Puumalansalmi 1

 
Betoninen konekiväärikorsu nro 4 sijaitsee Puumalansalmen itärannalla, Veteraanipuistossa. Kohteen ympärillä olleet kenttälinnoitteet ovat tuhoutuneet teiden ja tonttialueiden alle. Korsun sisäänkäynti on varustettu pyörälavettisen 37 tai 45 mm panssaritorjuntatykin suojalla, ja korsun katolla on naamioimaton, vuoden 1940 mallinen, teräksinen tähystyskupu.

Varkautelainen yhtymä, jonka perustivat Reino Sopanen, Väinö Heino ja Väinö Lindroth urakoi Puolustuslaitokselle betonikorsuja Puumalan kirkonkylässä lokakuusta 1940 kevääseen/kesään 1941. Korsu luovutettiin vuoden 1992 lopussa Puumalan Reservinupseerit ry:n ja Partiolippukunta Korpiversot ry:n käyttöön, jonka jälkeen korsua esiteltiin kesäisin yleisölle. Kesästä 2000 lähtien korsun avoinna pidosta on vastannut Puumalan kunta.

Rakennushistoriallinen ja historiallinen kohde kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Salpalinjan linnoitustyöt Etelä-Savossa 1940–1944