Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Enonkoski
 
 

Museosilta, Enonkosken silta

 
Kivenkäsittelyn ja holvaustekniikan hallinta toi vilkkaille teille kivisiltoja 1700-luvun lopulla. 1800-luvulla rakennettiin yhä eniten puusiltoja, mutta kivisiltojen määrä nousi voimakkaasti 1880-luvulta itsenäisyyden alkuun valtion osallistuessa rakennuskustannuksiin. Vuonna 1904 valmistunut, yksiaukkoinen, luonnonkivistä holvattu kivisilta sijaitsee keskeisellä paikalla Enonkosken keskustassa. Kirkonkylän halki virtaavan kosken maisema levittäytyy vanhan kivisillan ja 1950-luvun puolivälissä rakennetun yksiaukkoisen betonisillan molemmin puolin. Kosken varrella on jäänteitä 1770-luvulta vuoteen 1910 saakka toimineesta vesisahasta, josta on jäljellä sahan hirsi-rankorakenteinen makasiini ja generaattorikopin jalusta.

Enonkosken vanhasta kivisillasta tuli tiemuseon museosilta vuonna 1982. Sillalla on rakennushistoriallisia, historiallisia ja maisemallisia arvoja ja se on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö sekä suojeltu yleiskaavassa.

Lisätietoa: www.rky.fi
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Enonkosken sahan jäänteet
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Kiviholvisilloista kivirumpuihin