Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Pieksämäki
 
 

Pallolanmäki

 
Pallolanmäen maisema-alue sijaitsee vajaat 8 km Pieksämäen Virtasalmen keskustasta Joroisiin päin. Maiseman perusrakenteena ovat laajat luode-kaakko -suuntaiset moreenimuodostumat. Pellot on raivattu muodostuman rinteille ja lakiosaan. Ympäröivät metsät ovat kuusivaltaisia tuoreita kankaita.

Tilat ovat asettuneet peltojensa keskelle kylätien varrelle löyhäksi nauhaksi. Peltolohkoilla kivet on aseteltu röykkiöiksi rajoille ja peltolohkoja jakavat myös puurivistöt, koivut ja pihlajat. Yksittäiset vanhat männyt kohoavat kyläraitilla maisemapuina. Tilojen pihapiirit ovat rakennuksiltaan ja kasvillisuudeltaan perinteisiä. Alueella on myös perinnebiotooppeja ja Ikolan tilan läheisyydessä sijaitsee suuri, merkitty hopeapoppeli. Valkeamäen entisellä koululla toimii maaseutumuseo. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja ja se on maakunnallisesti merkittävä maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Valkeamäen entinen koulu
karttahaku