Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Savonlinna
 
 

Kalkkiuuninniemi

 
Kysymys Kalkkuinniemen rakentamisesta tuli ajankohtaiseksi vuonna 1909, jolloin työnjohtaja Esaias Heiskanen ilmoitti haluavansa ostaa sieltä huvilatontin. Tällöin rahatoimikamari kehotti valtuusmiehiä määräämään Kalkkuinniemen tonteille niin korkean pohjahinnan, että sinne syntyisi "vain todella kauniita ja paikkaansa vastaavia sieviä huvilarakennuksia". Valtuusto päättikin asemakaavan mukaisesti, että niemelle saisi rakentaa vain "huvilatyylisiä, sievien piirustusten mukaisia rakennuksia". Jokaisessa tuli olla ainakin viisi lämmitettävää huonetta. Ulkonäkönsä puolesta niiden piti olla koristuksena kaupungille. Vuonna 1909 ryhdyttiin Kalkkuinniemen rakentamaan tietä, ja kahdeksan vuotta myöhemmin siellä oli jo 56 asukasta.

Kalkkiuuninniemen eli Kalkkuinniemen alueen rakennuskanta on rakennustavaltaan yhtenäinen. Alueen omakoti- ja huvilarakennukset on rakennettu pääosin 1900-luvun ensimmäisillä vuosikymmenillä. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue, johon liittyy maisemallisia, historiallisia ja kulttuurihistoriallisia arvoja.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Kalkkiuuninkatu 11
Kalkkiuuninkatu 4
Kalkkiuuninkatu 6
Kalkkiuuninkatu 8
Linnanrakentajankatu 10
Linnanrakentajankatu 3
Linnanrakentajankatu 7
Linnanrakentajankatu 8
Linnanrakentajankatu 9
karttahaku