Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Juva
 
 

Kaskiin viljelymaisema

 
Kaskii sijaitsee 20 km Juvan keskustasta kaakkoon pinnanmuodoiltaan vaihtelevassa maastossa. Se on kahden korkeahkon mäen laelle ja rinteille rakennettu kylä peltoaukeineen, rakennuksineen ja rakenteineen. Pihapiirit ovat avoimia ja niissä on useita rakennuksia. Rakennukset ja pihat edustavat perinteistä savolaista rakentamistapaa. Hiismäen vanha päärakennus on rakennettu vuonna 1907. Talossa on toiminut Kaskiin kestikievari ja postiasema.

Kaskii on poikkeuksellisen monipuolinen, elävä viljely- ja kulttuurimaisema, jossa on sekä mäkikylän että rantakylän piirteitä. Maiseman eri kohdista avautuu useita huippukohtia ja pitkiä näkymiä hyvin hoidettuun viljelymaisemaan, jossa on intensiivisen maatalouden lomassa huolehdittu myös luonnon monimuotoisuudesta. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja ja se on valtakunnallisesti merkittävä maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Hiismäki
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Eteläsavolainen maisema
Vesistöt hallitsevat maakunnan itäosien maisemaa