Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Mikkeli
 
 

Kärenniemi

 
Kärenniemi on Kyyveden pohjoisrannan yli kolme kilometriä pitkä ja puoli kilometriä leveä niemi 10 km Haukivuorelta ja 63 km Mikkelin keskustasta luoteeseen. Kärenniemeä on viljelty jo 1600-luvulta lähtien.

Maiseman perusrakenteen muodostaa tasainen, lievästi kumpuileva, luode-kaakko -suuntainen niemi. Maisema-aluetta kehystävät vesialueet, itäpuolella on Rukkune ja länsipuolella Kärenniemenlahti. Peltoaukea on raivattu lähelle niemen tyveä harjanteen laelle. Sen keskellä kulkee kylätie. Maasto on kallioista ja kivistä, pelloilla ja tienvarressa on isoja kivikasoja ja kiviaitaa. Pellot ovat kapeita koilliseen ja lounaaseen loivasti viettäviä rinnepeltoja. Talot sijaitsevat harjanteen laella. Nykyiset rakennukset ovat melko nuoria, mutta niiden joukossa on joitakin vanhoja piharakennuksia. Alueella on maisemallisia arvoja ja se on maakunnallisesti merkittävä maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Drumliinien ja tasankojen vaihtelu hallitsee luoteisosien maisemaa