Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Kangasniemi
 
 

Kutkylä

 
Kutkylä on Savonselän seudun perinteistä viljelyseutua, jota on viljelty jo 1500-luvulta lähtien. Maisema-alue sijaitsee korkealla harjanteella ja sen korkein kohta Puntalan mäki sijaitsee 178,4 metriä merenpinnan yläpuolella. Kutkylä on kuulunut Kutemajärven kylään, joka on Kangasniemen vanhimpia ja suurimpia kyliä. Puntalan mäen laella on kulkenut Pieksämäki-Kangasniemi -maantie, joka siirrettiin uuteen paikkaan 1940 - 50-luvulla.

Talot ja tilat ovat ryhmittyneet moreeniselänteitä seuraten rinteille viljelysten ääreen löyhäksi nauhaksi. Kylän rakennuksista suurin osa on perinteisiä puurakennuksia ja pihoissa on paljon jälkiä 1800-luvun maatilojen rakentamisesta. Pihapiirit ovat puoliavoimia tai joskus aidoin suljettuja. Mäen laelta aukeaa näkymä kauas suo- ja metsämaisemaan. Alueella on maisemallisia ja kulttuurihistoriallisia arvoja ja se on maakunnallisesti merkittävä.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Peltola, Kutemajärvi
Puntala
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Drumliinien ja tasankojen vaihtelu hallitsee luoteisosien maisemaa