Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Juva
 
 

Remojärvi

 
Remojärven maisema-alue sijaitsee Tihmasjärven ranta-alueilla lähellä Juvan ja Mikkelin rajaa, 27 km Juvan keskustasta lounaaseen. Nykyisen Remojärven kylän alue oli vuoden 1561 maaluettelon mukaan Juvan tiheimmin asuttuja seutuja. Alue on Suur-Saimaan seudun perinteistä viljelyseutua, jossa vesistöt ja harjut ovat ohjailleet pysyvän asutuksen syntymistä helppokulkuisille alueille niemiin, saariin ja harjuille.

Kylätie kiemurtelee järvien ja peltojen välissä. Maisema on kumpuilevaa ja vaihtelevaa. Tilat ovat sijoittuneet vesistön lähelle tien molemmin puolin. Ylölän talouskeskus on korkeammalla kumpareella ja sieltä avautuu näkymiä järvelle ja järven saariin. Saarijärven puolella on laajempi peltoaukea. Marttilan kumpareella on vielä näkyvissä pellon raivauksen jäljiltä kivikasoja. Niemen tilan metsämaita reunustavat paikoin komeat ladotut kiviaidat. Alueella on säilynyt myös paljon vanhaa rakennuskantaa kuten paja ja tuulimylly. Remojärvi on monipuolinen maatalous- ja järvimaisema, jossa on kasvistoltaan arvokkaita pieniä laidunalueita, perinteisiä pihapiirejä ja viljelyalueita. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja ja se on maakunnallisesti arvokas maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
ALUEEN KOHTEET
Niemi
Ylölä
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Vesistöt hallitsevat maakunnan itäosien maisemaa